LUNCHMENY
Färsk fisk från Gbgs fiskhamn
Vi serverar öl, vin cava/champagne.
Lunch serveras 11-15
Måndag
FISK: Torskfilé toppad med pepparrots-majonnäs friterad
palsternacka och purjolök serveras med vitvinssås och
potatispuré
KÖTT: Wallenbergare med gräddsås och lingonsylt
serveras med potatismos och gröna ärtor
Tisdag
FISK: Dill och fänkålsbakad torskfilé med Sandefjords
sås med hackat ägg och gräslöksstompad potatis samt örtsallad
KÖTT: Nystekta raggmunkar med stekt rimmat sidfläsk
och rårörda lingon
Onsdag
FISK: Havets fisk och skaldjurswallenbergare med
potatispuré, skaldjursröra, citron, gräslöksolja
KÖTT: Grillad högrevsbiff med chili-bearnaise och
potatisgratäng
Torsdag
Smörstekt torskfilé med paprikakräm, fänkålsrisotto
smaksatt med Grana padano, grillad citron, örtsallad
Ärtsoppa med korv serveras med hemmagjorda
pannkakor med sylt och grädde
Fisksoppa på husets vis serveras med aioli samt
vitlökskrutonger, samt hemmagjorda pannkakor med
sylt och grädde
Klassiker: Schnitzel med rödvinssås och persiljesmör,
serveras med klyftpotatis
Fredag
FISK: Vitvinsångad torskfilé med ägg och persiljesås
toppad med
hackade örter samt potatismos
KÖTT: Fredagsburgaren högrevsfärs cheddarost,
bacon, chipotlemajjo, färsk chili, hackad salladslök,
vitlökscrème fraîche, salladsblad och silverlök friterad
pommes frites
Dessutom serverar vi vegetarisk paj, vegetarisk lasagne, jordärtskocksoppa, vegansk linssoppa & hemmagjorda pannkakor med sylt & grädde
Alla rätter serveras med nybakt bröd samt liten sallad med örtolja från trädgården
MACKOR
Rågbrödsmacka med chevré & honung
65 kr
Foccacia med rökt lax & färskost
79 kr
Trädgårdsmacka
Hembakat bröd med grönsaker & ost
65 kr