LUNCHMENY
Färsk fisk från Gbgs fiskhamn
Vi serverar öl, vin cava/champagne.
Lunch serveras 11-15
Meny
Måndag
FISK: Citronbakad torskfilé med skummad vitvinssås
och gubbröra
Samt svartpepparrostad morot, friterad grönkål och
palsternacka samt potatismospogre
KÖTT: Hjortfärsbiff med en gräddig sås på gulaje
trattkantareller och karljohansvamp serveras medcde
örtrostade rotfrukter och klyftpotatis samt rårördaii
lingon
Tisdag
FISK: Torskfilé "Moules frites" (blåmusslor, vitvin,ge
grädde, vitlök) serveras med pommes frites, aioli,
hackad persilja och riven Grana Padano
KÖTT: Pankostekt Fläsksnitsel med vispat persiljesmör,
rödvinssås och vitlöksrostad potatis
Onsdag
FISK: Persilja, citron och vitlöksgratinerad torskfilé med
skummad blåmusselsås och persiljeslungad potatis
samt citronettdressad sallad
KÖTT: Hjortfärsbiff med prästostkräm, spenat, rostade
rotfrukter Serveras med rödvinssås samt örtbakad klyftpotatis
Torsdag
Persilje och parmesanstekt torskfilé med skummad
vitvinssås, Aioli på rostad vitlök, rostade rotfrukter och
örtsallad
Ärtsoppa eller Husets fisksoppa med aioli och
krutonger, samt nystekta pannkakor
Rådas pannbiff med gräddsås och potatismos samt
lingon och picklad gurka
Fredag
FISK: Dill och fänkåls ångad torskfilé med vitvin och
gräslökssås, rostad blomkål, picklad fänkål samt
potatismos
KÖTT: Fredagsburgaren: Tryffel högrevsfärs,
tryffelmajjo, pickladrödlök, salladsblad och stekt silverlök
och friterad pommes frites
FISK: Citronbakad torskfilé med skummad vitvinssås
och gubbröra
Samt svartpepparrostad morot, friterad grönkål och
palsternacka samt potatismospogre
KÖTT: Hjortfärsbiff med en gräddig sås på gulaje
trattkantareller och karljohansvamp serveras medcde
örtrostade rotfrukter och klyftpotatis samt rårördaii
lingon
Tisdag
FISK: Torskfilé "Moules frites" (blåmusslor, vitvin,ge
grädde, vitlök) serveras med pommes frites, aioli,
hackad persilja och riven Grana Padano
KÖTT: Pankostekt Fläsksnitsel med vispat persiljesmör,
rödvinssås och vitlöksrostad potatis
Onsdag
FISK: Persilja, citron och vitlöksgratinerad torskfilé med
skummad blåmusselsås och persiljeslungad potatis
samt citronettdressad sallad
KÖTT: Hjortfärsbiff med prästostkräm, spenat, rostade
rotfrukter Serveras med rödvinssås samt örtbakad klyftpotatis
Torsdag
Persilje och parmesanstekt torskfilé med skummad
vitvinssås, Aioli på rostad vitlök, rostade rotfrukter och
örtsallad
Ärtsoppa eller Husets fisksoppa med aioli och
krutonger, samt nystekta pannkakor
Rådas pannbiff med gräddsås och potatismos samt
lingon och picklad gurka
Fredag
FISK: Dill och fänkåls ångad torskfilé med vitvin och
gräslökssås, rostad blomkål, picklad fänkål samt
potatismos
KÖTT: Fredagsburgaren: Tryffel högrevsfärs,
tryffelmajjo, pickladrödlök, salladsblad och stekt silverlök
och friterad pommes frites
Dessutom serverar vi vegetarisk paj, vegetarisk lasagne, jordärtskocksoppa, vegansk linssoppa & hemmagjorda pannkakor med sylt & grädde
Alla rätter serveras med nybakt bröd samt liten sallad med örtolja från trädgården
MACKOR
Rågbrödsmacka med chevré & honung
65 kr
Foccacia med rökt lax & färskost
79 kr
Trädgårdsmacka
Hembakat bröd med grönsaker & ost
65 kr